Saveti
http://www.zoofirma.ru/

Sigurno već znate da klima u kolima ne treba da "bije" pravo u vas, da u razlika u spoljnoj i temperaturi u kolima ne treba da bude veća od 10 stepeni, ali ima još nešto veoma važno. Mnoge klime u automobilima usled retkog uključivanja mogu da budu uzročnik respiratornih infekcija. Ali, samo ako se ne koriste, čak i zimi, povremeno. Tako, umesto da štite od prekomernih temperatura u automobilu, zapravo postaju sejači bakterija i bacila svih vrsta.

Opširnije: Klima u kolima može da ti dođe glave

 

Citroen je još jedan proizvođač koji će ulazak u 2015. obeležiti redizajnom nekog od svojih modela. Uz manje kozmetičke izmene, restilizovani C4 je dobio i novi trocilindrični motor sa 110 ks.

Opširnije: Citroen C4 za 2015.

Ni u najrazvijenijim zemljama putevi nisu savršeni. Ma koliko da je kvalitetna putna infrastruktura uvek će se tu i tamo naći poneka udarna rupa ili oštećen poklopac šahta koji će vozaču zagorčati život.
Kako bi se broj udarnih rupa i oštećenja koja one prouzrokuju na automobilima smanjio, kompanija Jaguar Land Rover razvija sistem koji tokom vožnje detektuje oštećenja na kolovozu i obaveštava druga vozila i službu za oržavanje puteva gde se rupe nalaze.

Opširnije: Kako izbeći udarne rupe na putu

Kupci koji trenutno razmišljaju o kupovini novog vozila u kompaktnoj klasi, verovatno na listu svojih želja ne stavljaju automatski i trenutni model Citroena C4. Ali ova francuska marka definitivno želi promeniti taj pristup kod potencijalnih kupaca. Na našu radost Citroen se u poslednje vreme vraća svojim korenima, a trenutno se nalazi i u vrhunskoj formi.

Opširnije: Uskoro novi Citroen C4

Dnevno u proseku izgubimo 10 minuta u traženju ključeva, novčanika, torbi, telefona i ostalih stvari koje smo negde zaturili. Rešenje je Chipolo – mali elegantan privezak koji nam pomaže da ih lociramo a koristan je i kada šetamo naše kućne ljubimce.

Opširnije: Gubite ključeve? Evo rešenja

Uz kupovinu ulja i filtera u našem servisu do kraja godine ne naplaćujemo uslugu zamene istih.

 

Tokom životnog veka jednog vozila potrebno je voditi računa o održavanju, odnosno o servisima koje treba uraditi nakon propisanog vremenskog perioda ili pređene kilometraže. U kom vremenskom intervalu treba obaviti mali servis zavisi od modela vozila i preporuke proizvođača.

Opširnije: Akcija do kraja godine - Usluga malog servisa besplatno

Redizajnirani Citroen C3 sa 1.0 litarskim benzinskim motorom sa 68 ks opremljen je paketom koji između ostalog uključuje i klima uređaj, 6 vazdušnih jastuka, daljinsko centralno zaključavanje, elektropodizače prednjih stakala, tempomat, radio/CD/MP3 uređaj, svetla za maglu, LED dnevna svetla, brave i retrovizore u boji vozila...

Ovako opremljen Citroen C3 sa popustom košta 9.990 evra.

Na akciji je i Citroen C4 sa 1.4 litarskim benzincem sa 95 "konja".

U opremu ovog modela, pored ostalog, spadaju: klima uređaj, ABS, 6 vazdušnih jastuka, daljinsko centralno zaključavanje, regulator i limitator brzine, električni podizači prednjih stakala i kao poklon - radio/CD/MP3 i svetla za maglu sa funkcijom osvetljavanja pri skretanju, a cena automobil je 11.990 evra.

Citroen iz akcijske ponude izdvaja i model C-Elysée sa 1.2 VTi benzinskim motorom sa 72 ks, koji sa bezbednosnim i elektro-paketom košta 10.690 evra.

Za sve modele akcija traje do isteka zaliha vozila na lageru.

Od 1. novembra do 1. aprila automobili moraju imati sve četiri zimske gume. Evo kako da sami zamenite letnje pneumatike zimskim.

Opširnije: Zamenite sami letnje gume zimskim

PSA je još ranije najavio da će dodatno distancirati "obične" Sitroenove modele od onih luksuznijih, sa DS značkom, a sada je ta odluka i ozvaničena. Tavares je rekao da se od 2015. godine DS modeli neće prodavati pod Sitroenovim amblemom. DS brend će i dalje poslovati u okviru kompanije PSA, ali će za njega važiti posebni standardi prilikom razvoja i proizvodnje vozila.

Opširnije: Sitroenov luksuzni brend DS postaje zasebna marka

Kada je predstavljen na auto-salonu u Ženevi u martu 2014, kontroverzni krosover "C4 kaktus" izazvao je podeljena mišljenja u javnosti, ali je retko ko ostao ravnodušan.

Opširnije: Smelost se isplatila: "C4 kaktus" oduševio kupce