Chip Tuning
http://www.zoofirma.ru/

Danas svako motorno vozilo koristi motorni kompjuter (ECU) za upravljanje, pokretanje, rad i zaštitu motora. Podaci u ovom kompjuteru su obično ubačeni u čip koji se zove EPROM, a program u njemu (firmware) je set instrukcija koji kontroliše rad motora. Ove instrukcije omogućavaju kompjuteru (ECU) prilagođavanje rada motora zavisno od podataka iz raznih ulaznih senzora. Podaci su smešteni u tabelama (mapama) koje upravljaju ubrizgavanjem goriva, ograničavaju broj obrtaja motora, kontrolišu pritisak u turbo kompresoru, regulišu ugao paljenja, itd. Menjajući ove vrednosti „mapiranjem“ u dozvoljenim granicama koje propisuju proizvođači, mi Vam možemo povećati performanse vozila bez narušavanja pouzdanosti i izdržljivosti Vašeg vozila.
 

 


Kako radimo chip tuning?Na većini vozila podaci se iščitavaju preko OBD (dijagnostičkog) priključka i čuvaju na kompjuter. Nakon toga se specijalnim programima za svaku vrstu vozila, tip motora i na zahtev vlasnika, map e podešavaju i optimizuju, da bi se na kraju, tako dobijeni optimizovani podaci, ponovo učitali u motrni kompjuter (ECU).  
Na nekim vozilima, naročito starijim od 10 godina, ovaj način nije moguć i u tom slučaju ECU se mora izvaditi iz vozila i programirati specijalnim programatorima izvan vozila.

Expert raspolaže najmodernijom tehnikom i stručnim znanjem u pružanju usluga profesionalnog chip tuninga automobila.
Zagarantovan kvalitet rada i garancija.